celule stem

Importanța standardizării în domeniul celulelor stem

Standardizarea are ca scop principal construirea cu ușurință a unui dispozitiv complex, funcțional și sofisticat.

În oarecare măsură, industria componentelor de calculator folosește acest principiu.

Pe de altă parte, corpul uman prezintă prea multe particularități pentru a fi considerat eligibil pentru anumite aspecte ale standardizării. Totuși, un studiu recent, efectuat la Institutul Național pentru Sănătate din Statele Unite ale Americii caută să rezolve această problemă.

Medicii au studiat și experimentat utilizarea celulelor stem ani de zile. Principala problemă constă în lipsa standardăzii în ceea ce privește procesarea și manipularea. Astfel, rezultatele diferă de la laborator la laborator și de la caz la caz – lucru care împiedică un progres considerabil.

Inițiativa este menită să ofere grefe de celule stem în scopuri științifice de cercetare și producție. Astfel, Institutul speră ca rezultatele și descoperirile făcute să fie consistente.

Momentan, Institutul a făcut disponibile celule stem pentru cercetare clinică, respectiv pentru cercetare de bază în domeniul culturilor celulare și modele animale. Cele din urmă sunt menite să fie dezvoltate pentru a trata și repara țesuturi neuronale, pancreatice și cardiace.

Sunt folosite celule stem pluripotente care au capacitatea de a genera orice tip de celulă din organism.

Inițiativa este menită să înlesnească drumul către dezvoltarea tratamentelor eficiente, fiind susținută și de către FDA – Food and Drug Administration.

Până în prezent, s-au făcut progrese semnificative. În șoareci de laborator, celulele stem au dus la nașterea celulelor producătoare de insulină, având ca rezultat îmbunătățirea statusului pacienților cu diabet zaharat.

De asemenea, terapiile au redat funcțiile motorii în cazul animalelor cu leziuni la coloana vertebrală.

În viitor, se speră ca utilizarea terapiilor cu celule stem să reprezinte un tratament eficient și sustenabil pentru Alzheimer, Parkinson și distrofia musculară.

Sursa: http://www.huffingtonpost.com/entry/standardized-stem-cells_us_595e4db6e4b0cf3c8e8d56b4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *