Recoltarea de celule stem: 4 întrebări pe care să le pui înainte să iei o decizie

Banking-ul de celule stem este un domeniu foarte competitiv, atât în România, cât și la nivel global.

O multitudine de bănci de celule stem înseamnă o multitudine de opțiuni și posibilități, dar și un volum enorm de informații pe care trebuie să le știi pentru a putea face alegerea perfectă.

În rândurile următoare vă vom prezenta patru dintre cele mai importante întrebări la care ar trebui să afli răspunsul înainte de a semna un contract cu orice bancă de celule stem.

#1 Ce tehnică de procesare folosiți?

tehnica recoltare celule stem

Recoltarea sângelui placentar sau a țesutului de cordon ombilical la naștere este o procedură ce nu prezintă dificultăți pentru doctor și nici riscuri pentru mamă sau bebeluș. În schimb, tehnica de procesare folosită de fiecare bancă de celule stem în parte, are un impact major în ceea ce privește posibilitatea utilizării grefei și viabilitatea în cazul unui transplant.

Spre exemplu, Cord Blood Center Group utilizează procesarea integrală din mai multe motive:

  • Prin această metodă se asigură păstrarea numărului maximal de celule stem prezente nativ în fiecare probă de sânge recoltată,
  • Grefa este gata de transplant de îndată ce este scoasă de sub criogenie,
  • Se poate asigura cel mai mare potențial de utilizare terapeutică a unei grefe, atât pentru indicațiile standard actuale cât și pentru noul domeniu al terapiei celulare regenerative,
  • Grefa păstrează și alte tipuri de celule benefice în cazul unui transplant.

O alta tehnică de procesare este separarea celulară, prin care se depozitează doar concentratul de celule stem. Această metodă a fost introdusă pentru prima oară de către băncile publice de celule stem, deoarece grefa obținută are un volum mai mic, putând astfel fi depozitate până la de patru ori mai multe grefe într-un singur stocator.

#2 Ce experiență aveți în banking-ul de celule stem?

În ultima perioadă au apărut foarte multe scandaluri, preponderent în SUA, referitor la băncile de celule stem nou-apărute, care s-au confruntat cu dificultăți financiare și nu au putut asigura serviciul promis.

Experiența este un aspect extrem de important în domeniul banking-ului de celule stem. O bancă de celule stem care activează de zeci de ani își rafinează tehnica, își îmbunătățește tehnologia și este capabilă să ofere siguranță. De exemplu, Cord Blood Center Group oferă servicii de recoltare, procesare și stocare celule stem de peste 20 de ani, deservind peste 155.000 de părinți din Europa.

O bancă nouă de celule stem este posibil să vină cu oferte mult mai avantajoase, din dorința de a obține cât mai mulți clienți. Uneori, există pericolul ca furnizorul respectiv să nu-și poată îndeplini promisiunile contractuale, grefa dumneavoastră de celule stem fiind astfel în pericol.

Un alt aspect care ține tot de experiență este și numărul de grefe eliberate pentru transplant. De exemplu, Cord Blood Center Group a eliberat deja peste 74 de grefe utilizate la centre de transplant din toată lumea. Vezi detalii.

#3 Ce opțiuni de recoltare oferiți?

optiuni recoltare celule stem

La naștere, recoltarea se poate face din mai multe surse, fiecare asigurând un anumit tip de celule stem.

Majoritatea băncilor de celule stem din România oferă doar recoltarea de sânge din cordonul ombilical și a țesutului de cordon ombilical.

Celelalte surse disponibile la naștere sunt sângele din placentă și țesutul placentar.

Cord Blood Center este singura bancă de celule stem din România care oferă și opțiunea recoltării suplimentare a sângelui placentar și chiar și a țesutului placentar. Detalii despre pachetul Red Diamond puteți găsi vizitând această pagină, cât și în ediția lunii martie a revistei National Geographic.

Acest lucru asigură cea mai mare varietate de celule stem, cum ar fi:

  • Celule stem hematopoietice
  • Celule stem mezenchimale
  • Celule stem mezenchimal-like
  • Celule stem progenitoare.

#4 Oferiți suport financiar pentru transplant?

Transplantul de celule stem poate uneori presupune un efort financiar foarte mare si greu de susținut.

Spre exemplu, Cord Blood Center oferă prin Programul Support până la 185.000 de euro pentru transplant autolog. O parte din bani acoperă cheltuielile propriu-zise de transplant, în vreme ce restul sunt transferați părinților pentru alte cheltuieli.

Absolut orice client Cord Blood Center, indiferent de pachetul de recoltare ales, are acces la acest program, fără vreun cost suplimentar.

Desigur, nu suntem singura bancă de celule stem care oferă un astfel de ajutor. Totuși, alte bănci o fac doar contra-cost și nu toți clienții au acces la programele de suport pentru transplant.

Concluzii

Recoltarea de celule stem la naștere este una dintre cele mai importante decizii în ceea ce privește siguranța viitorului copilului dumneavoastră. Știm că este un proces complex și greu de înțeles, dar cu cât puneți mai multe întrebări, cu atât vă va fi mai ușor să luați decizia corectă.

Cele patru întrebări de mai sus sunt un bun început pentru a ști ceea ce alegeți.

Nu uitați că oricând, pentru mai multe informații – sau o ofertă personalizată – ne puteți contacta la office@cordcenter.ro, telefonic la 0364.710.206 sau pe pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *