Transplantul fraternal o șansă la viață

Decizia părinților de a recolta și stoca sângele ombilical la nașterea fiicei lor s-a dovedit a fi salvatoare pentru primul lor copil, un băiețel în vârstă de 6 ani.

Acesta era diagnosticat cu talasemie majoră, o afecțiune cu transmitere ereditară,caracterizata prin anemie severă care necesită administrare cronică de transfuzii de concentrat eritrocitar pe toată durata vieții.

Cu toate că s-au făcut progrese semenificative în ceea ce privește tratamentul suportiv acordat acestor pacienți, singura modalitate terapeutică de vindecare este  cea asigurată de transplantul alogeneic de celule stem hematopoietice, de la un donator compatibil imunologic sănătos.

Experienta clinica acumulata in ultimii ani a demonstrat ca  transplantul alogeneic  fraternal de celule stem din sângele ombilical  este o procedură terapeutică sigură, cu eficiență crescută în obținerea vindecării bolii și o incidență mai redusă a complicațiilor imunologice severe posttransplant.

Băiatul Iranian a fost transplantat cu success la Shariati Hospital folosindu-se ca sursă de celule stem hematoformatoare grefa de sânge ombilical obținută la nașterea surorii sale, acum în vârstă de 2 ani.

Acum, după mai multe luni de la transplant, în urma evaluării s-a constatat obținerea unor rezultate foarte satisfăcătoare și normalizarea parametrilor  hematologici ai pacientului.

Cei 2 frați pot în sfârșit, cu adevărat  să se bucure împreună de copilăria lor.

Dr. Speranța Arciudean
Director Medical Cord Blood Center Group

Sursa:
http://en.mehrnews.com/news/118967/Thalassemia-patient-cured-by-umbilical-cord-blood-transplantation

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *