trial clinica celule stem afectiuni auditive

Trial Clinic: Siguranța și fezabilitatea utilizării de sânge ombilical autolog în cazul copiilor cu deficiențe de auz

Pierderea neurosenzorială a auzului este o afecțiune ce se manifestă printr-o pierdere bruscă a auzului care se produce, de regulă, unilateral.

În prezent, există implanturi și aparate auditive care îmbunătățesc auzul, dar nu tratează cauza.

Tocmai din această perspectivă, în America, a avut loc un trial clinic cu scopul de a studia siguranța și fezabilitătea administrării de sânge ombilical autolog pentru a trata pierderea neurosenzorială a auzului.

La studiu au participat 11 copii cu afecțiunea menționată mai sus și care aveau stocată o unitate de sânge recoltat la naștere din cordonul ombilical.

Rezultatele sunt promițătoare: administrarea de unități ce conțin celule stem recoltate la naștere din cordonul ombilical a fost lipsită de reacții adverse și bine tolerată de către organism.

Mai mult decât atât, la 45% dintre participanții la studiu s-au observat îmbunătățiri ale capacității auditive.

Deși mecanismul de acțiune este necunoscut, specialiștii implicați în realizarea studiului presupun că proprietățile unice de componență celulară din sângele de cordon ombilical potențiază regenerarea cililor și a celulelor cohleene.

Fiind vorba despre un trial de fază 1, încă nu putem vorbi despre un tratament propriu-zis sau un protocol; însă pe viitor sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple.

Sursa: https://www.prnewswire.com/news-releases/cbr-announces-positive-results-for-first-study-administering-cord-blood-to-children-with-hearing-loss-300714247.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *