Premiera medicala in Romania

Cord Blood Center facilitează tratamentul cu celule stem
pentru un pacient de trei ani


București, 29 ianuarie 2013
Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România,  anunță eliberarea și utilizarea în premieră a unei grefe de sânge placentar pentru un pacient român care suferă de paralizie cerebrală. După o prealabilă evaluare, specialiștii de la Duke University Hospital au acceptat utilizarea grefei.

Citește mai mult

Ce este o banca de celule stem?

Va invitam sa vizitati o banca de celule stem, pentru a reface drumul celulelor stem de la intrarea pe poarta pana la stocarea in containerele cu azot. Ghidul nostru este dr. Mirela Livadariu, sefa laboratorului din Bucuresti a Cord Blood Center.

Citește mai mult

Boli tratate cu ajutorul celulelor stem

In Romania se apreciaza ca sunt 1.500 de copii bolnavi de leucemie, leucemiile acute reprezentand 10 % din cancerele intalnite la aceasta categorie de varsta si fiind principala cauza de deces sub 35 de ani. (leucemia acuta limfoblastica este cea mai frecventa afecţiune hematologica maligna aparuta în copilarie cca 80-90 % din cazuri aparand sub varsta de 10 ani).

Citește mai mult

PRIMUL TRANSPLANT ALOGEN CU CELULE STEM IN SLOVACIA

Maria este o fetita care in sfarsit se poate bucura pe deplin de copilaria ei . In urma cu cativa ani,la o varsta frageda, ea fusese diagnosticata cu o forma de anemie ereditara, cunoscuta ca Anemie Blackfan-Diamond. In acesta boala formarea hematiilor (globulele rosii) la nivelul maduvei osoase  este foarte redusa. Singurul tratament curativ disponibil in cazul acestei afectiuni, este transplantul de celule stem hematopoietice .

Citește mai mult