4 adevaruri despre procesarea celulelor stem pe care copilul tau si-ar dori sa le cunosti

Adevar 1: Grefele procesate integral sunt acceptate in cele mai faimoase centre de transplant din lume.

Cord Blood Center proceseaza integral sangele placentar pentru asigurarea unor grefe de cea mai buna calitate, cu potential de aplicabilitate terapeutica. Calitatea grefelor noastre este confirmata de cele 41 de grefe de transplant procesate de catre expertii Grupului International Cord Blood Center acceptate şi utilizate cu succes în centre de transplant din Europa şi Statele Unite ale Americii. Mai mult, timp de 6 ani ne-am clasat pe locul 1 in Europa, in functie de calitatea grefelor eliberate.

Adevar 2: Procesarea integrala asigura numarul maxim de celule stem in proba recoltata.

Procesarea integrala a sangelui placentar este metoda utilizata pentru a asigura pastrarea numarului maxim de celule stem prezente în proba recoltata. Cu cat grefa contine mai multe celule stem, cu atât sansele de calificare reusita a unui transplant sunt mai mari. In schimb, metoda de separare celulara este considerata o solutie economica, aleasa de cele mai multe ori de bancile care doresc sa reduca costurile de depozitare.

Adevar 3: In cazul procesarii integrale, substanta utilizata la criogenare nu afecteaza grefa sau organismul primitorului.

Cantitatea substantei de criogenare (DMSO) raportata la volumul de sange recoltat este aceeasi si nu afecteaza in niciun fel grefa. Mai mult, DMSO este obligatoriu in criogenarea grefei, iar anterior efectuarii unui transplant poate fi indepartat prin spalarea grefei.

Adevar 4: Activitatea bancii de celule stem nu este limitata doar la procesarea integrala a sangelui placentar si depozitarea grefelor de celule stem.

Activitatea unei banci de celule stem precum Cord Blood Center continua si dupa criogenarea celor peste 70.000 de grefe. Dovada stau cele 2 grefe procesate in laboratoarele CBC din Cluj si Bucuresti care au fost utilizate in cazul a 2 baietei din Romania pentru transplant cu grefe proprii (in SUA, respectiv Franta). Astfel, suntem singura banca de celule stem din Romania care a eliberat grefe ce au fost utilizate in transplant autolog in centre de renume din SUA si Franta, procesate integral in laboratoarele CBC.

Este datoria fiecarui parinte sa se informeze corect cu privire la posibilele tratamente existente pentru copilasii lor. Dat fiind numarul mare de banci de celule stem, alegerea nu este intotdeauna cea mai usoara.

Grefele utilizate si acceptate de centre de renume din lume sunt dovada unui serviciu de calitate de banking familial. Atunci cand discutati cu un consultant in recoltarea de celule stem, adresati o intrebare esentiala in alegerea celei mai potrivite banci de celule stem: Cate grefe ati eliberat pana acum in vederea utilizarii lor in transplanturi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *