Analiza statistica privind transplanturile autologe de sange placentar efectuate pe plan mondial

Banking-ul privat de sange placentar a fost initiat in 1995, in SUA, la scurt timp dupa constituirea si organizarea primei institutii medicale avand ca scop pregatirea si depozitarea grefelor de sange placentar.

In paralel cu dezvoltarea banking-ului privat de sange placentar, s-au conturat si primele rezultate ale numeroasele cercetari desfasurate in domeniul medicinei regenerative tisulare si organice. Rezultatele incurajatoare obtinute in domeniul regenerarii neurologice, a imunomodularii mediate de celulele stem, au permis initierea primelor studii pilot.

Astfel pentru afectiuni cu resurse terapeutice limitate, dar cu incidenta semnificativa in pediatrie, este posibila adoptarea unei noi abordari terapeutice. Cei 185 de copii inclusi in studiile pilot pana la sfarsitul anului 2009, erau diagnosticati cu una din urmatoarele afectiuni: Paralizia cerebrala infantila (incidenta pe plan mondial este 2-2,5 cazuri  noi la 1000 de nasteri/an), Encefalopatia hipoxica neonatala, Traumatisme cerebrale sau Diabetul Zaharat de tip I la debut (incidenta de 1,7 cazuri noi la 1000 de copii intre 0-19 ani).

http://www.parentsguidecordblood.org/content/usa/medical/autocbt.shtml?navid=38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *