O NOUA REUSITA A GRUPULUI INTERNATIONAL CORD BLOOD CENTER

S-a concretizat in cea de-a 14-a unitate de sange placentar eliberata si trimisa pentru utilizare in SUA. Solicitarea a venit pentru un pacient in varsta de 61 de ani din SUA care sufera de leucemie acuta mieloblastica si care poate avea sansa de vindecare prin efectuarea unui transplant de sange placentar.

Procedura de identificare a unei grefe compatibile a presupus consultarea tuturor Registrelor din reteaua internationala. In Registrul Public slovac de sange placentar (parte a Grupului International Cord Blood Center) a fost identificata o grefa corespunzatoare criteriilor de compatibilitate cu pacientul din SUA.

Ca urmare a excelentei colaborari dintre Registrul de sange placentar din Slovacia si Centrele de transplant din SUA si Europa, concretizata in eliberarea, pana in prezent a 13 grefe (6 in SUA si 8 in Europa), interesul acestora s-a indreptat din nou asupra calitatii grefelor listate de catre Registrul Slovac.

“ In cazul in care pentru un pacient s-au identificat una sau mai multe unitati de sange placentar, se selecteaza grefa cu cel mai mare numar de celule stem utilizabile pentru transplant.
Celularitatea unei grefe poate fi influentata de  recoltarea si metoda de procesare a sangelui placentar.”
a afirmat Dr. Zohdy Hamid,  Director general si Fondator al Grupului International Cord Blood Center.

Procesarea integrala a sangelui placentar, aplicata de Grupul Cord Blood Center asigura cele mai mari sanse de reusita ale unui transplant, deoarece aceasta este metoda prin care se pastreaza numarul maxim de celule in fiecare proba de sange placentar recoltata.

Grupul International Cord Blood Center,  a eliberat prima proba de sange placentar din Europa, in anul 2004, in cazul unui copil diagnosticat cu meduloblastom (cancer al creierului). In prezent, copilul are 7 ani si nu mai prezinta semne de boala.

Sangele placentar salveaza vieti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *