O noua reusita in realizarea tehnicii de multiplicare a celulelor stem

StemEx®  este o grefa de celule stem, parte a unei singure unitati de cordon ombilical (CBU), izolate si multiplicate care apoi sunt transplantate in combinatie cu celule nemultiplicate din aceeasi unitate.

“Suntem foarte incantati deoarece am fost martorii unor foarte bune reultate in cadrul studiului StemEx®, Faza II/III. Fara echivoc, StemEx® s-a dovedit a fi o procedura de multiplicare de incredere. Acesta produce un numar mai mare de celule stem, are o perioada mai scurta de grefare si a demonstrat o rata mai mica a mortalitatii celulelor fata de cea inregistrata de celulele nemultiplicate, provenind din aceeasi unitate de sange placentar,” a afirmat Prof. Guillermo Sanz, seful departamentului de Hematologie din cadrul Spitalului Universitar La Fe, Valencia, si cercetator principal in cadrul studiului.

Pe baza rezultatelor Fazei II/III a studiului, putem afirma ca exista dovada unui concept a modului de actiune a StemEx®, conform vice-presedintelui de cercetare si dezvoltare, Tony Peled. Astfel FDA a recomandat cercetari ulterioare aprofundate ale produsului intr-o noua Faza III, in cadrul studiului clinic.

Aceasta faza si rezultatele ei constituie un pas important in realizarea tehnicii de multiplicare a celulelor stem din sangele placentar.

Gamida Cell este liderul mondial in tehnologia de multiplicare a celulelor stem si produse terapeutice bazate pe celule stem pentru transplantologie si medicina regenerativa.

Referinte: http://www.gamida-cell.com/press_item.asp?ID=56&t=Gamida-Cell-Reports-FDA-Recommending-Further-Study-of-StemEx®-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *