O noua speranta pentru pacientii cu Diabet de tip 1 se afla in sangele placentar

In cazul acestei boli, apare o distrugere a  celulelor β din insulele pancreatice prin actiunea propriului sistem imunitar , care nu mai recunoaste aceste celule ca fiind proprii (mecanism autoimun). Ca urmare  este  redusa pana la abolire  abilitatea pacientului de a regla nivelul de glucoza din sange, avand ca efecte: circulatia sanguina slaba, aparitia bolilor cardiace, atac de cord, infectii sau insuficienta renala. Zilnic milioane de pacieti cu diabet de tip 1 au nevoie de injectii cu insulina pentru a supravietui. Insa aceste injectii nu au niciun efect asupra disfunctiei celulelor imune (limfocite) responsabile de autoagresiune, fapt pentru care „Stem Cell Educator” acest tratament alternativ de reeducare a celulelor pentru a tolera propriile celulele beta pancreatice este necesar.

Dovada faptului ca celulele stem din sangele placentar pot controla raspunsul sistemului imunitar al pacientului constituie premiza unui nou studiu menit sa contracareze mecanismul responsabil de aparitia diabetului de tip 1.

La acest studiu clinic au participat 15 pacienti diagnosticati cu Diabet de tip 1. Dintre acestia, 12 au primit tratament cu Stem Cell Educator iar ceilalti 3 pacienti au primit placebo. Concluziile acestui studiu clinic confirma faptul ca o cultura comuna de limfocite ale pacientului si celule stem din sange placentar,  diminueaza actiunea autoimuna a acestora ducand  la imbunatatiri clinice relevante.

Efectul de modulare al raspunsului imun prin actiunea celulele stem din sange placentar  constitui un potentialul nou tratament al diabetul de tip 1 si a altor boli imunitare sau inflamatorii cronice, fara implicatiile etice sau de siguranta a administrarii tratamentului care se pot asocia altor terapii celulare.

Mai multe detalii pe http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1741-7015-10-3.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *