O noua tehnica de multiplicare celulara va fi in curand disponibila

In fiecare an, aproximativ 60.000 de pacienti cu leucemie sau limfom necesita transplant de maduva osoasa. Dintre acestia, doar aproximativ 25.000 primesc transplantul, in principal din cauza faptului ca ceilalti 35.000 nu reusesc sa gaseasca un donator compatibil.

Transplantul de sange placentar (CBT) nu necesita compatibilitate 100% si este considerat ca o buna alternativa. Cu toate acestea, CBT este limitat de numarul mic de cellule TNC si CD34+, influentand incidenta si rata de recuperare hematopoietica dar si riscul de mortalitate legata de transplant. Multiplicarea celulara ex-vivo este o strategie abordata pentru a creste numarul de cellule stem si a imbunatati rezultatele clinice.
StemEx este o grefa de celule stem, parte a unei singure unitati de cordon ombilical (CBU), izolate si multiplicate care apoi sunt transplantate in combinatie cu celule nemultiplicate din aceeasi unitate. Celulele stem sunt multiplicate folosind tehnologia chelarii cuprului patentata de Gamida Cell.
StemEx este pregatita sa raspunda nevoilor clinice urgente din aria transplantologiei de maduva osoasa prin alternative furnizarii de grefe de cellule catre 50.000 de pacienti cu afectiuni hematologice, care au primit indicatie de transplant dar care nu au gasit un donator compatibil din familie. Piata potential a StemEx este estimate la mai mult de 1 miliard USD.
Studiul este in faza finalizarii recrutarii pacientilor. Rezultatele clinice legate de siguranta si eficacitate vor fi disponibile in ultimul trimestru al anului 2012.

Parteneriatul Gamida Cell – Teva finalizeaza inrolarea pentru Studiul in Faza a 3-a a StemEx, produs de celule stem din cordonul ombilical, pentru leucemie si limfoame.

Ierusalim, Israel, 13 Februarie 2012 — Gamida Cell a anuntat astazi ca parteneriatul Gamida Cell – Teva, detinut in mod egal atat de Gamida Cell cat si de Teva Pharmaceutical Industries, a inrolat ultimii 100 de pacienti intr-un studiu vizand un produs in dezvoltare pentru terapia celulara ca o alternativa la tratamentele terapeutice pentru adulti si adolescent cu cancere sangvine cum ar fi leucemia sau limfoamele, care nu pot gasi un donator compatibil, membru al familiei.
StemEx este o grefa de celule stem multiplicate, provenite dintr-o singura unitate de sange din cordonul ombilical care sunt transplantate prin administrare intravenoasa impreuna cu restul celulelor ramase nemultiplicate.

Dr. Yael Margolin, presedinte si CEO al Gamida Cell a declarat ca “parteneriatul isi propue sa anunte rezultatele legate de siguranta si eficacitate ale testelor din Phase III in 2012 si sa lanseze pe piata produsul in 2013. Speranta noastra este ca StemEx va furniza raspunsul pentru mii de pacienti cu leucemie si limfom care nu pot gasi un donator compatibil, membru al familei.”
Dr Margolin a continuat declaratia prin a spune ca “StemEx poate fi prima terapie celulara alogeneica disponibila  pe piata. Este o mandrie pentru Gamida Cell, confirmand astfel pozitia de leader si pionier in terapia celulara. In plus fata de StemEx, Gamida Cell dezvolta mai multe serii de produse pentru tratamentul cancerului, a bolilor hematologice cum ar fi anemia sau talasemia, dar si a afectiunilor autoimune si de metabolism cu ajutorul medicinei regenerative.”

Despre Gamida Cell
Gamida Cell este liderul mondial in tehnologia de multiplicare a celulelor stem si produse terapeutice bazate pe cellule stem pentru transplantologie si medicina regenerative. Produsele pentru terapia cu celule stem aflate in dezvoltare in cadrul companiei, vor trata o arie larga de afectiuni incluzand cancere sangvine precum leukemia si limfomul, tumori solide, afectiuni hematologice non-maligne cum ar fi hemoglobinopatia, sindromul de radiatie acuta, afectiuni autoimune si de metabolism cat si afectiuni care pot fi ameliorate de medicina regenerativa. Candidatii terapeutici ai Gamida Cell contin populatii de cellule stem adulte, selectate din surse necontroversate cum ar fi sangele plancetar si din cordonul ombilical, care sunt multiplicate. Gamida Cell a reusit cu succes sa transforme tehnologiile de multiplicare pe care le-a patentat intr-un proces robust si validat de fabricare a acestor cellule.
Actionarii Gamida Cell sunt: Elbit Imaging, Clal Biotechnology Industries, Israel Healthcare Venture, Teva Pharmaceutical Industries, Amgen, Denali Ventures and Auriga Ventures.

Sursa: www.gamida-cell.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *