Pierderea auzului ar putea fi impiedicata cu ajutorul celulelor stem din sange placentar

Unul din 350 de copii se naste cu surd sau cu probleme grave de auz, conform Institutului National al Surditatii si altor Tulburari de Comunicare din SUA. Pierderea auzului are loc mai des decat orice alta afectiune medicala pentru care exista test de screening neonatal.

In prezent nu exista niciun tratament menit sa vindece pierderea de auz senzoriala. Cu toate acestea, cercetarile privind utilizarea celulelor stem autologe din sange placentar arata ca aceasta terapie poate fi indicata si in cazul acestei afectiuni. In acest sens, un studiu aprobat de Food & Drug Administration va incepe la Children’s Memorial Hermann Hospital din Houston, Texas. Acest studiu va evalua siguranta utilizarii celulelor stem autologe din sange placentar pentru regenerarea celulelor din  urechea interna si o posibila revenire a auzului la pacienti.

Studiul va avea loc pe durata unui an si va urmari evolutia a 10 pacienti cu varste intre 6 saptamani si 18 luni. Copiii surzi din cauza unei anomalii genetice nu sunt eligibili pentru acest studiu. Tratamentul pentru participantii la studiul clinic consta in transplant autolog de celule stem, urmat de evaluari regulate ale sigurantei si eficientei transplantului. De asemenea, pacientii vor continua sa beneficieze de tratamentul prescris pentru aceasta boala, sa participe la programe educationale speciale si sa urmeze cursuri de logopedie.

Atat medicii cat si cercetatorii de la Children’s Memorial Hermann Hospital spera ca Faza I a studiului va demonstra ca exista tratament viabil pentru pierderea de auz senzoriala la copii, un tratament ce nu implica interventie chirurgicala in cazul copiilor cu pierdere de auz profunda.

Mai multe informatii puteti gasi pe www.clinicaltrial.gov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *