Regenerarea laringelui ar putea fi posibila cu ajutorul celulelor stem

Marea Britanie, va demara in curand primul stadiu clinic privind transplantul de laringe. Studiul este sustinut de catre Consiliul de Cercetare Medicala.Initiatorul cercetarii este profesorul Martin Birchallwho, cel care a efectuat, in 2008, prima operatie de transplant de trahee din lume. Echipa sa va evalua daca aceeasi procedura poate fi aplicata si pentru a trata problemele de laringe. In plus, demararea studiului clinic este incurajata si de rezultatele promitatoare obtinute ca urmare a cercetarii realizate pe animale. Acest nou tratament revolutionar ar putea schimba, in fiecare an, vietile  a mii de pacienti care sufera serioase probleme respiratorii, de vorbire sau de inghitire.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta in prezent cei in cautare de donatori de tesut sau organe este faptul cape durata intregii lor vieti, vor trebui sa ia tratamente imunosupresive. Utilizand propriile celule stem, adica evitand situatia in care organismul ar putea respinge infuzia administrata, este eliminata nevoia de a administra in continuare acest tip de tratament si, mai mult, cresc sansele de recuperare.

Scopul final al acestui studiu, la fel ca si, in general, scopul tuturor studiilor de acest fel, este acela de a transforma potentialul celulelor stem in proceduri reale de tratament care pot schimba vietile pacientilor.

Link: www.mrc.ac.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *