S-a lansat ARBACS, Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem!

ARBACS este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitical si independenta, care isi propane sa fie un partener de incredere al autoritatilor din domeniul sanatatii si al comunitatii medicale, contribuind active alaturi de acestia la crearea unui sistem de sanatate performant.ARBACS a fost infiintata in anul 2012 la initiativa a trei companii  de celule stem: Biogenis, Cord Blood Center si Stem SURE.
ARBACS este prima organizatie non-guvernamentala la nivel national care va promova si apara desfasurarea in cadrul legal precum si pe principii morale, etice  si stiintifice a activitatii companiilor care se ocupa cu stocarea celulelor stem.

Biogenis, Dr. Dorin Pirciog: “Consideram aparitia ARBACS un moment de
referinta chiar pentru istoria sistemului de sanatate national. Recoltarea de celule stem este un domeniu de viitor pentru sistemul medical si pentru sanatatea oricarui popor care doreste sa aiba un viitor fericit pentru cetatenii sai”.
Scopul infiintarii ARBACS este de a facilita accesul cât mai multor viitori părinţi din România la sanatatea copiilor lor, dar si prestarea unui serviciu de calitate europeana, responsabilitatea morala in fata viitoarelor mame si a familiei, medicilor si a tuturor celor implicati in actul miraculos al nasterii alaturi de angajamentul nostru de a sprijini societatea medicala din Romania pentru a face din recoltarea de celule stem un serviciu medical accesibil tuturor.
Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu:”Eforturile noastre conjugate de a avea o
asociatie care sa ne promoveze activitatea, ARBACS, s-au concretizat
astazi si credem ca acest demers este benefic pentru sanatatea
generatiilor viitoare.”

ARBACS are ca deziderat o buna colaborare cu autoritatile competente in domeniu (Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala de Transplant, Registrul Public al Donatorilor Onorifici de Celule Stem si, cu alti parteneri de dialog (organizatii medicale, civice, umanitare) si cu media in vederea dezvoltarii pe baze corecte si clare a acestui domeniu de varf, in Romania si pe plan mondial.

Stem SURE, Dr. Bogdan Ivanescu: “Dincolo de orice interes comercial,
primeaza interesul medical. De aceea ne dorim sa promovam si ajutam
toate agentiile de celule stem pentru a avea cele mai inalte standarde,
la nivel european, pentru toti pacientii din tara noastra.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *