Un nou studiu utilizeaza sange din cordonul ombilical in tratarea atacului cerebral la copii

Un nou studiu clinic, avand ca scop utilizarea propriului sange din cordonul ombilical pentru tratarea  atacului cerebral la copii are loc in prezent in SUA. Atacul cerebral apare atunci cand sangele nu mai iriga creierul. Daca circulatia sangelui catre creier este restrictionata, celulele creierului incep sa moara. Acesta poate cauza leziuni permanente ale creierului, impiedicand-l sa mai functioneze normal. In SUA rata de atac cerebral la nou nascuti este de 1 la 5,000 de copii, cam aceeasi rata ca la adultii de peste 75 de ani.

Cu scopul de a inscrie 10 pacienti participanti, in prealabil diagnosticati cu accident vascular ischemic la nastere, studiul va fi condus la Universitatea din Houston, Texas. Pacientii inclusi in studiul clinic vor fi evaluati in urma unor teste si examene fizice, neurologice, teste ale vorbirii si de laborator, precum si RMN cerebral.
Ulterior se va face o transfuzie intravenoasa cu celulele stem din cordonul ombilical, dupa care pacientul va ramane sub observatie timp de 24 ore. Dupa aceasta perioada li se va permite sa mearga acasa iar timp de 14 zile vor fi chemati zilnic la clinica pentru evaluare si examinare, dupa care intervalul de timp se rareste la o data pe luna. Evaluari ulterioare vor mai avea loc la 6 luni, 1 an si 2 ani, in cadrul carora pacientii vor trece prin mai multe teste si examene pentru a se stabili evolutia tratamentului.
Sursa: http://www.strokecenter.org/trials/clinicalstudies/umbilical-cord-blood-in-the-treatment-of-stroke-in-children/description

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *