Chloe

Celulele stem utilizate in repararea leziunilor cerebrale

Chloe Levine a venit pe lume sanatoasa. Cel putin asa credea toata lumea. Cu toate acestea, la doar 9 luni, Chloe nu-si putea folosi mana dreapta, nu putea nici macar sa o ridice deasupra capului. In loc sa mearga de-a busilea, nu putea decat sa-si tarasca piciorul drept in urma corpului.

Cand Chloe avea doar 1 an, a fost diagnosticata cu un tip de leziune cerebrala care a cauzat paralizie pe partea dreapta a corpului. Medicii lui Chloe cred ca paralizia a fost cauzata de un atac cerebral pe care ea il suferise inainte de nastere. Parintii sai, Ryan si Jenny au fost devastati. „Vestea ne-a coplesit.” Dar nu s-au gandit nicio clipa sa renunte.

Lucruri pe care nu le putea face inainte

Din fericire, sotii Levine recoltasera celule stem din sangele sau placentar, astfel ca fetita a putut fi inclusa in studiul efectuat la Duke University din Carolina de Nord, unde copiilor cu paralizie cerebrala li se administreaza celule stem din sange placentar propriu, in incercarea de a vindeca si repara tesutul cerebral afectat. Dupa administrarea tratamentului, combinat cu tratamentele sale normale, Chloe „era capabila sa faca lucruri pe care nu le putea face inainte. Progresul sau a fost incredibil,” marturiseste Jenny, mama lui Chloe.

Un nou inceput

Astazi, Chloe isi poate folosi mana dreapta sa prinda o minge, poate alerga si chiar a inceput sa studieze la scoala. Nu este inca foarte clar ce rol a jucat administrarea de celule stem in progresul inregistrat de Chloe, dar parintii sai sunt incantati ca fiicei lor i s-a putu administra tratamentul experimental al cercetatorilor de la Duke University: „Decizia noastra sa recoltam sange placentar la nasterea lui Chloe a fost cea mai buna decizie pe care o puteam lua.”

Cercetatorii continua sa evalueze, in cadrul testelor clinice, daca celulele stem pot ajuta in tratamentul leziunilor cerebrale, precum cel suferit de Chloe.

Mai multe detalii despre cazul Chloe puteti urmari aici: youtube.com

si aici: cordblood.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *