Jamie si sotul sau, Ben, au inteles ca ceva este in neregula cu fiica lor cand aceasta a inceput sa planga mai mult decat in mod normal, la doar 2 saptamani dupa nastere.
Medicii au considerat ca este din cauza colicilor si le-au sugerat parintilor sa schimbe alimentatia fetitei si metodele de a o adormi. Cu toate acestea, starea lui Harlow nu s-a imbunatatit. Din contra, la varsta de 3 luni stomacul sau era mult mai crescut fata de unul normalsi, mai mult, fetita nu mai urina.
O tumoră malignă de mărimea unui grapefruit
Harlow a ajuns in sala de urgente, unde i s-au facutmai multe teste, in urma carora medicii au ajuns la concluzia ca fetita avea o tumoare canceroasa de marimea unui grapefruit, care i bloca rinichiul. O veste si mai proasta pe care Jamie si Ben au primit-o atunci a fost aceea ca medicii patologi nu puteau identifica tipul de cancer de care sufereafetita lor. O echipa de medici pediatri oncologi din afara orasului Chicago au ajuns la concluzia ca tipul de cancer de care suferea Harlow semana cu un tip de cancer cerebral foarte rar, si ca fetita ar trebui tratata pentru acest tip de cancer. Deoarece nu erau siguri cu privire la prognozele pentru Harlow, medicii au decis ca cel mai bun protocol detratament pentru fetita era chimioterapia.
O resursă terapeutică prețioasă
Decizia lui Jamie si Ben de a recolta sange placentar la nasterea lui Harlow le-a oferit o resursa medicala aditionala in tratarea tumorii fetitei. Lui Harlow i s-au administrat trei sesiuni de chimioterapie menite sa-i micsoreze tumoarea, pentru ca apoi aceasta sa fie indepartatata chirurgical. La operatie insa, medicii au descoperit ca tumoarea disparuse. Iar multumita grefei de sange placentar autolog, medicii au putut sa realizeze doua transplanturi de celule stem – unul prin utilizarea unei grefe de sange placentar autolog si a doua prin utilizarea celulelor stem din sangele placentar – pentru a preveni o posibila aparitie a tumorii.
Inapoi la o viata normala
Dupa ce a petrecut doua luni in izolare pentru a preveni orice fel de infectie, Harlow a ajuns in sfarsit acasa iar 7 luni mai tarziu a fost capabila sa mearga la cresa, alaturi de alti copilasi de varsta ei. Celulele stem din sangele placentar autolog i-au oferit lui Harlow sansa de a trai o viata sanatoasa. In prezent, ea este o fetita sanatoasa in varsta de 3 ani careia i place sa danseze, sa cante, sa faca gimnastica si sa urmareasca filmul sau preferat – 101 Dalmatieni!
Povestea lui Harlow a fost prezentata in cadrul stirilor FoxNews din data de 05.02.2011: video.foxnews.com