Drake

Nu stiam nici macar daca zambeste…

Drake Haynes, in varsta de 3 ani, este primul copil din Arkansas/SUA care a luat parte la un experiment clinic de tratament al paraliziei cerebrale prin administrarea de celule stem din sange placentar. Inaintea administrarii tratamentului, capacitatile motorii si fizice ale lui Drake erau afectate sever.

Nu putea merge sau vorbi. Paralizia cerebrala de care suferea Drake s-a datorat unui atac cerebral pe care l-asuferit la nastere, din cauza lipsei de oxigenare a creierului. „Nu putea merge, nu putea vorbi, doar statea…fara viata parca,” marturiseste mama lui Drake. Barrett Feltus, logopedul lui Drake: „La inceput nu scotea aproape niciun sunet. Acum poate pronunta cuvinte. Este capabil sa formeze propozitii si sa ceara cand are nevoie de ceva.” Parintii sai spun ca totul se datoreaza recoltarii si depozitarii sangelui sau placentar la nastere. Pana si neurologul a fost uimit. Acum, propriile celule stem ale lui Drake il ajuta in vindecare. „Evaluandu-i situatia, neurologul lui Drakea ramas uimit. Nu se putea opri din a exclama ”Dumnezeule! Nu-mi vine sa cred ca poate face asta.”

Mari imbunatatiri

Parintii lui Drake nu au crezut niciodata ca fiul lor va putea merge, vorbi, sari sau se juca cu bicicleta ca altii copii de varsta lui. Acum personalitatea lui Drake s-a schimbat si progresul pe care il inregistreaza le da speranta ca starea sa va continua sa se imbunatateasca, oferindu-i baietelului un viitor stralucit. Drake va continua sesiunile de terapie intensiva. Mesajul pe care familia Haynes vrea sa-l transmita mai departe altor parinti este sa recolteze sange placentar la nasterea copiilor lor. Nu se stie niciodata cand si daca vor avea nevoie de el. Ei spera ca nu va fi niciodata nevoie sa-l foloseasca, insa recoltarea lui poate determina o poveste de succes, exact ca a lor.

Va invitam sa vizionati reportajul publicat pe Fox16 in data de 28 noiembrie, 2012: fox16.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *