Joseph

O legatura fraternala cum nu se poate mai profunda

Joseph si Darlene Davis din Cedar Hill, Texas sunt fericitii parinti a doi baieti sanatosi, Joseph Jr., in varsta de 12 ani si Isaac, in varsta de 10 ani. Joseph Jr. insa nu a fost mereu atat de sanatos si de puternic precum este astazi.Nu se stia daca va mai trai pana la varsta adolescentei…

Diagnosticat la nastere cu anemie falciforma, Joseph Jr. a trait cu dureri constante. Avea mereu probleme de sanatate – de la febra cu temperaturi foarte ridicate, pana la maini si picioare umflate -si necesita transfuzii de sange frecvente. Pentru a putea fi un copil normal, Joseph Jr. Avea nevoie de transplant cu celule stem.

„Medicii ne-au spus ca sar putea ca fiul nostru sa nu mai fie prin preajma prea mult timp,”

marturiseste tatal.

„Nici nu stiamdaca va ajunge la varsta adolescentei.”

O intorsatura fericita de situatie. Parintii lui Joseph Jr. erau determinati sa-si ajute fiul cel mare. Timp de 1 an de zile au cautat fara oprire un donator compatibil, intai de maduva osoasa apoi de sange placentar. Asta pana cand o intorsatura fericita de situatie a schimbat soarta familiei. Darlene a ramas gravida. Cuplul era in culmea fericirii. Amniocenteza a dezvaluit faptul ca fatul era sanatos si perfect compatibil cu Joseph Jr. La cateva minute dupa venirea pe lume a lui Isaac, medicii au recoltat sange placentar din cordonul ombilical.

Insanatosire de lunga durata
Inaintea transplantului de celule stem din sange placentar, Joseph Jr. a suferitmai multe sedinte de chimioterapie in doze mari,menite a distruge celulele daunatoare. Medicul sau, Dr. Joel Weinthal, pediatru hematolog si specialist in transplant cu celule stem explica: “O data ce acele celule au fost indepartate cu ajutorul chimioterapiei in doze mari, i-au fost administrate celule stem din sangele placentar al donatorului pentru a forma un sistem imunitar complet nou, fara anemie falciforma.” Transplantul cu celule stem a avut loc pe 10 mai 2002. “La circa 20 de zile dupa transplantare, Joseph a inceput deja sa se simta mai bine,” spune Joseph Sr. “A inceput sa arate bine, si-a recapatat energia si era in curs de vindecare.”

Sanatos pentru tot restul vietii
De la transplantarea celulelor stem, Joseph Jr. este un baietel sanatos, plin de viata, care va trai fara a mai suferi de anemie falciforma vreodata. Cei doi frati se joaca impreuna iar parintii spun ca sunt cat se poate de apropiati.

Urmariti filmuletul postat pe website-ul Cord Blood Registry (cea mai mare banca de celule stem din SUA): cordblood.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *