Nathan

O noua speranta pentru copiii cu paralizie cerebrala

Nathan Lennex s-a nascut la Centrul Medical Tucson din Arizona/SUA. La nastere, mama lui Nathan a decis sa recolteze sange placentar, o decizie care s-a dovedit a fi foarte inteleapta.

In preajma primei sale zile de nastere, Nathan a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala care poate reduce capacitatile cerebrale, motorii si pe cele cognitive. Nu exista tratament pentru paralizia cerebrala, insa acum exista speranta. Cercetatorii in medicina de la Centrul Medical din Tucson conduc in prezent un studiu la care participa 40 de copilasi cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani, iar Nathan se afla printre participantii la studiu. Studiul consta in administrarea de celule stem din sange placentar autolog care, in prealabil, a fost criogenat si depozitat.

Magia medicinii moderne

Pentru acest studiu a fost nevoie de doua administrari. Prima data Nathan a primit celule stem din sange placentar autolog. A doua oara a fost doar o administrare de tip placebo. Mama sa, Cherie, crede ca Nathan a raspuns foarte bine primei administrari, cu celule stem, deoarece situatia lui Nathan a cunoscut imbunatatiri majore imediat dupa administrare. Cherie o numeste magia medicinii moderne. „Este stiinta. Functioneaza. Dar arata ca si cum ar fi magie” spune ea.

Inainte de administrare, Nathan abia reusea sa se rostogoleasca. Acum mama sa poate vedea schimbari: „In primii doi ani de viata Nathan abia reusea sa stea in picioare iar acum poate sa mearga in timp ce te tine de mana. Trebuie sa existe un alt motiv pentru care poate face asta, altul decat progresul natural. Dar ce poate fi?”

Va invitam sa urmariti reportajul publicat pe News4Tucson in 18 decembrie, 2012: www.wbtv.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *