Primul tratament cu grefa proprie de sânge ombilical pentru Diabetul zaharat de tipul 1

Fiul nostru, Barrett, a venit pe lume pe 24 iulie, 1997 in Toronto. Unul din prietenii sotiei mele, care lucra ca si tehnician intr-un laborator, ne-a mentionat la un moment dat despre un studiu privind celulele stem, precum si faptul ca recoltarea acestora este o practica nedureroasa si usoara. Am discutat cu medicul ginecolog despre posibilitatea de a recolta celule stem iar acesta a fost ezitant cu privire la acest subiect deoarece era de parere ca aceasta procedura nu prezinta nicio garantie. In ciuda obiectiilor medicului, l-am rugat sa recolteze celule stem bazandu-ne pe deviza ca nu stii niciodata ce-ti ofera viitorul.

Craciun cu vesti socante
In data de 22 Decembrie 2006, vietile noastre au luat o turnura total neasteptata. Conform simptomelor pe care le avea, Barrett a fost diagnosticat cu Diabet de tip 1, incurabil si dependent de insulina, cunoscut sub numele de Diabet Juvenil. Vestea a venit ca un soc pentru mine si sotia mea.

O cercetare ce ne-a adus speranta
Astazi Barrett este un copil activ si sanatos din toate privintele. Pancreasul sau inca produce insulina desi medicii preconizau ca acesta va inceta sa mai produca insulina dupa cateva saptamani, maxim cateva luni. Au trecut 37 luni de atunci! Pana in prezent progresul sau a fost extraordinar. Desi administrarea de celule stem nu e tratamentul clasic pentru boala sa, corpul sau produce insulina. Astfel exista posibilitatea ca acestea sa fi influentat tratamentul fiului nostru, chiar daca cercetarile privind tratarea diabetului cu celule stem inca nu au fost finalizate. Amandoi consideram ca decizia de a recolta si depozita celule stem din sangele sau placentar a jucat un rol esential pentru sanatatea fiului nostru.

Va invitam sa vizualizati si reportajul difuzat in cadrul stirilor ABC7: cordbloodbanking.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *